Wandelen

In de nabije omgeving van De Holsterhof liggen kilometers natuurgebieden waar de mooiste wandelingen gemaakt kunnen worden. Zo is een bezoek aan het Nationaal Park De Meinweg zeker de moeite waard, maar ook andere plekken in Midden-Limburg zijn geschikt om uw ogen voluit de kost te geven.

Nationaal Park De Meinweg
Op zo’n 10 kilometer verwijderd van De Holsterhof bevindt u zich in het Nationaal Park De Meinweg. Een van de mooiste natuurgebieden die Limburg te bieden heeft. Een gebied waar u rust, ruimte, sportiviteit en een prachtig afwisselend landschap aantreft. Het park is zowel geschikt voor een klein blokje om als voor een stevige wandeling. Via de paaltjes volgt u vele routes door de steile terrasovergangen en uitgestrekte vlaktes. Bekijk de website van het park voor de vele routes en mogelijkheden >>> ga naar de website.

Natuurgebied Het Leudal
Op een half uurtje afstand ligt het Natuurgebied Het Leudal. Een gebied waar de wandelaar kan genieten van geheimzinnige kabbelende beekjes, uitgestrekte vlaktes, stevige hellingen en zelfzame planten en dieren. www.bezoekerscentrumleudal.nl

VVV Midden-Limburg
Midden-Limburg biedt een uitgebreid wandelnetwerk waar u het hele jaar heerlijk van kunt genieten. Via een gemakkelijk bewegwijzeringssysteem loopt u door bosrijke gebieden, karakteristieke dorpen en gevarieerde landschappen. Bekijk de website van VVV Midden-Limburg voor het netwerk van genummerde knooppunten en de vele route mogelijkheden >>> ga naar de website.